Oplossingen slaapapneu

De Snurkkliniek doorloopt een beproeft behandelprotocol waarmee we u optimaal helpen bij het oplossen van uw snurkproblemen of uw slaapapneu.

Doe de apneutest

De apneutest op onze website geeft u al een eerste indicatie of u een risico hebt op slaapapneu. U kunt aan het einde van de test aangeven of u hierover contact wilt hebben met ons. Mocht uit de test blijken dat u een risico heeft op slaapapneu, dan gaan we dit verder met u onderzoeken (stap 2) in een gratis consult. Mocht uit de test blijken dat uw risico op slaapapneu klein is, maar u snurkt wel veel en hard, dan kunnen wij u helpen met een op maat gemaakte MRA die speciaal geschikt is voor snurkers. Ook hiervoor kunt u met ons een afspraak maken om dit te bespreken.

Gratis consult

Als u in de risicocategorie valt, dan gaan we aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en een persoonlijk gesprek met u onderzoeken of het ingeschatte risico terecht is en wat de mogelijke opties voor u zijn. Dit consult is gratis. Als uit dit consult blijkt dat er een risico is dat u slaapapneu hebt dan zullen wij u doorverwijzen voor een slaaponderzoek (Stap 3). Dit slaaponderzoek kan in veel gevallen bij u thuis worden afgenomen.

Het slaaponderzoek

Het slaaponderzoek (poly(somno) grafisch onderzoek) wordt 's-nachts afgenomen. U moet hiervoor proberen tenminste 5 uur te slapen. In de meeste gevallen kan het onderzoek bij u thuis worden afgenomen. De medewerkers van de slaapkliniek komen bij u huis en plakken een serie draden op uw hoofd en met het registratiekastje gaat u slapen. De volgende ochtend kunt u de draden zelf verwijderen en het registratiekastje terugsturen naar de slaapkliniek. De geregistreerde gegevens worden uitgelezen en geanalyseerd en na enige tijd krijgt u de uitslag. 

De behandeling

De voorgestelde behandelmethode hangt af van mate van slaapapneu (hoeveel ademstilstanden u heeft en de bijkomende klachten). Bij een (zeer) ernstige slaapapneu is een behandeling met een Cpap de voorkeursbehandeling. In bijna alle andere gevallen kunt u behandeld worden met een snurkbeugel (MRA). Voor de behandeling met een MRA zullen we een aanvullend tandheelkundige controle doen om te beoordelen of er geen gebitsbeperkingen zijn. Indien dit niet het geval is, maken wij een afdruk van uw gebit en meten de stand van uw kaken op. Na drie weken is de MRA klaar en kunt u hem te passen. U kunt dan dezelfde avond al gaan slapen met uw MRA. Wij hebben de opvolgende 12 maanden nog drie controle-afspraken met u om de effectieve werking van de MRA te waarborgen.

U kunt zelf iets doen aan het verminderen van snurken en slaapapneu door aandacht te besteden aan een betere slaaproutine en daarmee te zorgen voor een gezondere slaap. Lees hiervoor onze tips voor beter slapen