Snurkbeugel

Het is wetenschappelijk bewezen dat een snurkbeugel (MRA) de meest comfortabele en zeer effectiefe behandelingen is tegen slaapapneu. De SomnoDent MRA's zijn comfortabel, wennen snel en werken binnen een paar dagen. U heeft 5 jaar garantie en wij bieden een 'niet goed geld terug'-garantie (zie voorwaarden). 
Indien u nu een CPAP heeft en hier niet aan kunt wennen, dan kunt u die inleveren en u krijgt daarvoor gratis een MRA. 

 

De werking van een MRA

Grondig mondonderzoek
Voordat een MRA gemaakt kan worden, wordt allereerst uw gebit goed gecontroleerd. Is het tandvleesgezond? Is uw gebit in goede staat? Werken de kauwspieren en kaakgewrichten naar behoren? Er wordt een uitgebreide röntgenfoto gemaakt. Wij meten op hoe ver uw onderkaak naar voren kan schuiven en maakt afdrukken van het boven- en ondergebit. 

Op maat gemaakt
Op basis van uw gebitsafdrukken en de metingen kan het tandtechnisch laboratorium van de Snurkkliniek uw MRA vervaardigen. Afhankelijk van het type MRA dat u in overleg met uw behandelaar kiest, duurt het enkele weken voor uw op maat gemaakte MRA klaar is. 

Instellen voor beste effect
Als uw MRA klaar is, komt u terug bij de Snurkkliniek. Wij kijken of het apparaat goed op uw onder- en bovenkaak past en laten u zien hoe de snurkbeugel zelf los- en vastklikt. Uw MRA is verstelbaar. Dat wil zeggen dat uw onderkaak verder naar voren geschoven kan worden om het effect te vergroten als dat nodig blijkt te zijn. 

De SomnoDent MRA

Direct effect
Het duurt even voordat u gewend bent om met een snurkbeugel te slapen. Toch is dat meestal geen probleem. De kans is namelijk groot dat uw MRA vanaf de eerste nacht zorgt dat u rustiger slaapt doordat u minder snurkt en minder ademstops heeft. Bent u eenmaal gewend aan het dragen van uw MRA, dan helpen we u die voorwaartse stand te vinden, die het optimale effect voor u heeft. Dat is overigens lang niet altijd de uiterste stand!

Controle-slaaponderzoek
Als u tijdens het slaaponderzoek meer dan 15 ademstops per uur had, wordt u na 3 tot 6 maanden opgeroepen voor een controle-slaaponderzoek. Dit is precies hetzelfde onderzoek als het eerste, en is bedoeld om te kijken of uw MRA het gewenste effect heeft. Het aantal ademstops zal fors verminderd moeten zijn. 

Garantie
Uit zorg voor uw gebit en uw MRA adviseert de Snurkkliniek u jaarlijks een controle te laten uitvoeren van de MRA en de mogelijke effecten die uw snurkbeugel heeft op uw gebit en kaakstand. Volgt u ons advies op, dan bieden we u vijf jaar garantie op uw MRA.