Voor bedrijven

De gevolgen van snurken en met name slaapapneu (OSAS obstructief slaapapneusyndroom) zijn vaak aanleiding voor veelvuldig en langdurig ziekteverzuim.

De diagnose slaapapneu wordt vaak in een (te) laat stadium gesteld. Patiënten staan er niet bij stil dat hevig snurken vaak een indicatie is voor slaapapneu. Als de diagnose eenmaal is gesteld en de behandeling gestart, verdwijnen of verbeteren problemen als concentratieverlies, prikkelbaarheid, depressie, burn-out maar ook hoge bloeddruk te hoog cholesterolgehalte en diabetes.

Om langdurig ziekteverzuim te voorkomen heeft De Snurkkliniek de 'Slaapapneu Bedrijfsscan' ontwikkeld.

Hoe werkt de Slaapapneu Bedrijfsscan?

  1. Als een bedrijf kiest voor de Slaapapneu Bedrijfsscan, worden uw medewerkers uitgenodigd om, in eerste instantie, een eenvoudige, in tweede instantie, een uitgebreidere vragenlijst in te vullen.
  2. Uit de resultaten van de vragenlijsten vormt zich een aantal (waarschijnlijke) slaapapneu patiënten. Deze geselecteerde groep zal worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om de ingevulde vragenlijsten te bespreken.
  3. Indien er een risico is op slaapapneu zal uw medewerker worden geadviseerd om een slaaptest te ondergaan. Deze slaaptest kan thuis worden ondergaan.
  4. Met behulp van de slaaptest kan worden vastgesteld of, en in welke mate uw medewerker last heeft van slaapapneu.
  5. Als de diagnose slaapapneu wordt gesteld, start de behandeling.
  6. Afhankelijk van de afspraken met het bedrijf en de bedrijfsarts, worden de resultaten persoonlijk of geanonimiseerd teruggekoppeld.

De Snurkkliniek doorloopt dit traject samen met uw bedrijfsarts en de afdeling HRM. Het terugdringen van slaapapneu voorkomt dat uw medewerkers die hieraan lijden vaker uitvallen en in sommige gevallen bedrijfsongelukken. Denkt u hierbij aan de gevaren van apneu bij beroepschauffeurs, machinisten of electro-monteurs. 

Maak een afspraak voor de Slaapapneu bedrijfsscan

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Slaapapneu Bedrijfsscan, neem dan via deze link contact op met De Snurkkliniek.